Ansiktsmask hjälper dig få tillbaks en strålande hy

posted in: Behandling | 0

På sommarhalvåret brukar hyn och huden vara mjuk och strålande, men när hösten kommer så kan saker och ting förändras. Problemet till varför man ofta får en försämrad hy efter sommaren och semestern tros bero på den hastiga övergången. Kroppen skulle må bra av att få lite tid på sig att komma i förändring och inte bara från den ena dagen till den andra. För så är det ju ofta när man har semester, man dricker mer alkohol och äter kanske inte det nyttigaste men så en dag är semestern slut och kroppen måste avvänjas abrupt.

Ansiktsmask fungerar som ett skydd
På vintern och hösten är vi duktiga på att klä oss i varmare kläder men dessvärre så lämnar man ständigt ansiktet

Avokado funkar fint till en ansiktsmask
Avokado funkar fint till en ansiktsmask

oskyddat. Detta är något som ofta leder till en torr och fnasig hud, men det kan förhindras med en ansiktsmask. Det finns massor av olika hudvårdsprodukter som kan hjälpa en del om man bara vet vilken hudtyp man har. Många människor kanske tror att de har en oljig och fet hy bara för att de har en del finnar, men egentligen kan anledningen vara att de har torr hy. Det kan ligga ett lager med finnar och fet hy men under det lagret så kan man vara jättetorr. Då är det inte bra att använda produkter för fet hy eftersom det bara kommer att torka ut ansiktet ännu mer. Istället för att köpa krämer för ansiktet så kan man faktiskt enkelt göra sin egna – utan konstiga tillsatser.

Om du har torr hy och lätt blir fnasig så kan du enkelt göra en ansiktsmask på en halv, mosad avokado och en tesked honung. Denna ansiktsmask har du på dig ungefär en kvart, då har din hy fått en härlig återfuktning. Det bästa av allt med att göra din egen ansiktsmask är såklart att du oftast redan har alla ingredienser i hemmet, det blir billigt helt enkelt. Du kan med fördel unna dig en ansiktsmask några gånger i veckan, särskilt när vädret är kallare.

Kontorsmiljö skapar torr hud
Många av oss jobbar i stillasittande miljöer och ofta bland stora pappershögar och elektroniska maskiner som datorer. Detta är något som faktiskt torkar ut huden otroligt mycket och för att toppa det så dricker man kanske ofta kaffe när man jobbar, något som heller inte är jättebra för hyn. Det går ju inte bara att byta jobb för att man får en torr hy, men det finns massor av andra enkla knep. Förutom en skön ansiktsmask så spelar det faktiskt en stor roll vad du äter. Hur du mår inuti kroppen speglar ofta av sig även på utsidan. Om du har fått en torrare hud så kan det bero på vätskebrist, det kan åtgärda genom att dricka mer vatten. Det kan även hjälpa att äta lite fetare mat som lax, avokado och nötter. Om du vill ha bäst resultat efter en ansiktsmask eller annan hudvårdsprodukt så är det bra att peela ansiktet innan. Det kan du göra med peelingprodukter eller genom att massera ansiktet med en skrubbhandskar.